BT Deuren logo

Recht op subsidies

Maakt u al gebruik van de ISDE: Isolatiemaatregelen woningeigenaren?

In 2022 is het subsidiebedrag ongeveer 30 procent van de kosten en dat geldt óók voor geïsoleerde deuren.

De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voorziet in een subsidie voor 5 typen isolatiemaatregelen. Bent u eigenaar van een koopwoning en is deze woning uw hoofdverblijf of wordt deze uw hoofdverblijf direct na renovatie? Dan komt u mogelijk in aanmerking.

U kunt subsidie krijgen voor de volgende 5 hoofdmaatregelen

  1. HR++ of triple glas, kozijnpaneel of een isolerende deur
  2. Spouwmuurisolatie
  3. Isolatie van de buitenmuur met een voorzetwand aan de binnenkant of aan de buitenkant van het huis
  4. Dakisolatie
  5. Vloerisolatie of bodemisolatie

Let op: Wanneer u subsidie aanvraagt voor een isolatiemaatregel, moet u altijd nog minimaal 1 andere maatregel nemen. Dat kan een ander type isolatiemaatregel zijn en/of u kiest voor bijvoorbeeld een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet.

Subsidie bedragen 2022
Isolatiewaarden subsidie

Welke deur voldoet aan de isolatiewaarden?

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen heeft de voor- of garagedeur een maximale U-waarde nodig om in aanmerking te komen voor de subsidie. Voor garagesectionaaldeuren kunt u kiezen uit de LPU 67 Thermo of de LPU 42. Meer informatie over deze deuren leest u op de pagina sectionaaldeuren.


De voordeuren van Hörmann voldoen allemaal aan de juiste U-waarde. Deze vindt u op de pagina Hörmann voordeuren.

Bereken uw subsidiebedrag met de rekentool ISDE

Met de handige rekentool van de ISDE kun je gemakkelijk het subsidiebedrag berekenen. Voor een geïsoleerde deur ontvang je 150 euro per m2. Onze Hörmann deuren vallen onder de glasisolatie maatregel: Glas-, kozijnpanelen- of deurisolatie. Let er wel op dat de minimaal te vervangen oppervlakte 8m2 is. Dit mag in combinatie zijn met een geïsoleerde voordeur, garagedeur, zijdeur of zijdeel in de vorm van gevelbekleding zoals glas bij de voordeur.

Besparen subsidie

Meer informatie en stappenplan

U kunt de subsidie aanvragen op de website van RVO. Bekijk voordat u de werkzaamheden laat uitvoeren de aanvraagprocedure en check goed alle subsidievoorwaarden. Zorg dat de isolatiemaatregelen volgens de voorwaarden uitgevoerd worden. U vraagt de subsidie aan nadat de maatregelen uitgevoerd zijn. Deze aanvraag moet binnen 12 maanden na uitvoering en betaling van de eerste maatregel gedaan worden. In het Stappenplan aanvragen woningeigenaren van RVO leest u precies waar u in het hele proces, van maatregel kiezen tot aanvraag doen, aan moet denken.